lørdag 29. oktober 2011

Tagliatelle med kylling, sopp og hvitløk

Ingredienser
Retten:
2 stk kyllingfilet (á 180 g)
3 fedd hvitløk
1 ts mineralsalt (1 ts mineralsalt tilsvarer 7 g)
pepper (smakes til)
2 stk rød paprika (á 105 g)
50 g purreløk
1 stk løk (á 100 g)
1 stk eple (á 180 g)
1 dl hvitvin (tørr)
1 dl kaffefløte (10% fett)
2 dl lettmelk ekstra lett
2 kn safran
1 ss soyasaus (saltredusert)
Sopp:
200 g sopp (sjampinjong eller annen sopp)
0,5 ts mineralsalt
pepper (etter smak)
Pasta:
300 g tørr tagliatelle (fiberrik)
0,5 ts mineralsalt
Salat:
30 g ruccolasalat
30 g spinat (evt. hjertesalat eller lignende)
150 g isbergsalat (eller annen grønnsalat)
150 g cherrytomat
100 g agurk
1 ss sitronsaft
frisk hakket persille (strøes over retten for pynt og god smak)

Fremgangsmåte

Salat:
Rens og vask alle grønnsakene og kutt disse opp i mindre biter. Legg disse på en tallerken eller i en bolle. Ha på sitronsaft og sett tildekket og kjølig.

Koking av pasta:
Kok pastaen etter anvisning på pakken, men bytt vanlig salt ut med mineralsalt.  Noen dråper margarin eller olje i vannet forhindrer at pastaen kleber seg sammen.

Selve retten:
Rens og vask grønnsakene godt. Paprika, løk, purreløk og eple kuttes i strimler.
Finhakk hvitløk og persille.
Skjær kyllingfiletene i terninger.
Varm flytende margarin i en stekepanne til margarinen er nøttebrun. Brun kyllingbitene forsiktig sammen med finhakket hvitløk, til de har fått svak farge. Deretter legges de i en større kjele.

Krydre med pepper og litt av saltet.

Stek så paprika, purreløk, løk og eple i 2 omganger til de er gylden på farge (ca 1-2 min.). Ha alt i kjelen sammen med kyllingen.

Tilsett hvitvin, kaffefløte, melk, saltredusert soyasaus samt safran. La alt trekke i ca 2-3 minutter under lokk på svak varme. Smak til med pepper.

Steking av sopp:
Stek soppen i margarin til den er gylden (ca 2-3 min.). Strø på mineralsalt og litt pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar