lørdag 29. oktober 2011

Spanske kjøttboller

Ingredienser
Kjøttboller:
1 ss (brukes til steking)
2 skive(r) Vita hjertego` Ekstra grovt brød
1 dl tomatjuice
500 g karbonadedeig (av okse)
0,5 stk løk (finhakket)
1 ts mineralsalt (1 ts tilsvarer 7 g)
0,5 ts pepper
0,5 ts muskat
2 stk fedd hvitløk (finhakket)

Tomatsaus:
1 ss
1 stk løk (i skiver)
2 stk grønn paprika (i strimler)
2 boks(er) hakkede tomater (á 400 gr)
2 dl kjøttbuljong
2 ts brunt sukker
3 ss hakket persille (drysses)
1 ts mineralsalt (hvis nødvendig)
pepper (etter smak)
Kokte poteter:
680 g poteter (gjerne nypotet)

Fremgangsmåte

Kjøttboller:
Skjær brødet i små terninger og legg i bløt i litt av juicen fra de hermetiske tomatene.
Brødet må bli helt gjennombløtt og er det for lite veske, tilsetter du litt vann.

Tilsett karbonadedeig, hakket løk, finhakket hvitløk, mineralsalt og krydder.

Arbeid deigen godt slik at den blir jevn og fin, gjerne i foodprosessor. La den stå kaldt i ca. 30 minutter før den formes til små kjøttboller.

Lag kjøttbollene ved hjelp av en spiseskje som du dypper i vann, ta litt deig på skjeen og bruk håndflaten til hjelp for å rulle små jevne kjøttboller.
Legg kjøttbollene etter hvert på et fuktet fat.

Varm olje i stekepannen og stek bollene jevnt brune. Pass på å ikke legg for mange boller i pannen, da blir de kokte og ikke stekte. Legg dem etter hvert som de er ferdig stekte, over på et fat.

Kokte poteter:
Kok poteter(eller ris, lag potetpure) alt etter hva du vil servere.

Tomatsaus:
Varm olje i en kjele og tilsett den skivede løken. Stek over svak varme til løken er blank og myk, da får du bort den sterke rå løksmaken og fram den søtlige gode løksmaken.

Tilsett paprikastrimlene og la dem surre med til de blir myke.
Tilsett bokstomater, buljong og brunt sukker (kan utelates).

La dette koke noen minutter før kjøttbollene legges i og kokes med 2-3 minutter til.
Smak til med pepper og eventuelt litt mer mineralsalt hvis nødvendig.Dryss med persille like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar