lørdag 29. oktober 2011

Rosmarinbrød

Ingredienser
50 g gjær (fersk gjær)
1 ts mineralsalt (1 ts tilsvarer 7 g)
6 dl vann (fingervarmt rundt 40° C)
1 kg finbakstmel
20 g grovt salt
rosmarin (tørket)

Fremgangsmåte

Ha gjæren i en bakebolle, og rør den ut i litt av det lunkne vannet.
Tilsett mineralsalt, resten av vannet og oljen.
Tilsett mesteparten av melet, og arbeid deigen godt slik at den slipper bollen. (Det beste er å benytte kjøkkenmaskin, da får du arbeidet deigen optimalt. Den bør kjøres ca. 5 min. i kjøkkenmaskinen).

Dekk bollen med plast og sett den til heving i ca. ½ time et lunt sted.

Ta deigen opp på melet bakebord, og del den i 10-12 små eller 2 store emner.
Form emnene til boller som klappes helt flate, slik at de blir minst like store som et pitabrød. Stikk små hull i brødemnene med en gaffel. Legges så over på papirkledd bakeplate.
Lager du de to store emnene, kjevles disse ut til runde kaker, som stekes på hver sin bakeplate.
Dekk til og la brødene etterheve ca. 20 minutter.

Skru stekovnen på 200° C.

Før steking pensles brødene med litt olje.
Grovt salt og rosmarin drysses på. Som variasjon kan brødene drysses med oregano eller provencekrydder. Hakkede valnøtter i deigen gir også en utsøkt smak.

Stekes ved 200° C i ca. 10-15 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar