Dette er virkelig god høstmat! Anbefales J
Ferskt kjøtt og suppe
1 kg storfe med bein, bog
1 1/2 l vann
1 ts salt
1/4 hodekål
3 gulrøtter
1/4 sellerirot, evt. 1 persillerot
1 purre
1/2 ts pepper
Løksaus
1 løk
3 dl kraft fra steken
1 ss hvetemel
1/2 dl vann
1 ts eddik
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts pepper
1 kg storfe med bein, bog
1 1/2 l vann
1 ts salt
1/4 hodekål
3 gulrøtter
1/4 sellerirot, evt. 1 persillerot
1 purre
1/2 ts pepper
Løksaus
1 løk
3 dl kraft fra steken
1 ss hvetemel
1/2 dl vann
1 ts eddik
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du:
Kok opp vann og legg kjøttstykket i. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt.
Skjær av den øverste, grønne delen av purren og legg den i vannet. La det hele trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 1/2 time.
Vask og rens grønnsakene. Skjær kålen i strimler, gulrot og resten av purren i skiver og sellerirot i terninger. Ha alt i gryten og la det trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre.
Smak suppen til med eddik, sukker, salt og pepper når grønnsakene er ferdige. Sil ca. 3 dl kraft fra suppen over i en kjele. Finhakk løk, ha den i kjelen og gi det hele et oppkok. Rør hvetemelet ut i 1/2 dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca. 10 minutter.
Server kjøttkraften i dyp tallerken ved siden av kjøtt i skiver, grønnsaker, kokte poteter og løksaus.
Kok opp vann og legg kjøttstykket i. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt.
Skjær av den øverste, grønne delen av purren og legg den i vannet. La det hele trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 1/2 time.
Vask og rens grønnsakene. Skjær kålen i strimler, gulrot og resten av purren i skiver og sellerirot i terninger. Ha alt i gryten og la det trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre.
Smak suppen til med eddik, sukker, salt og pepper når grønnsakene er ferdige. Sil ca. 3 dl kraft fra suppen over i en kjele. Finhakk løk, ha den i kjelen og gi det hele et oppkok. Rør hvetemelet ut i 1/2 dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca. 10 minutter.
Server kjøttkraften i dyp tallerken ved siden av kjøtt i skiver, grønnsaker, kokte poteter og løksaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar