lørdag 29. oktober 2011

Ferskt kjøtt og suppe med løksaus

Dette er virkelig god høstmat!  Anbefales J
Ferskt kjøtt og suppe
1 kg storfe med bein, bog
1 1/2 l vann
1 ts salt
1/4 hodekål
3 gulrøtter
1/4 sellerirot, evt. 1 persillerot
1 purre
1/2 ts pepper
Løksaus
1 løk
3 dl kraft fra steken
1 ss hvetemel
1/2 dl vann
1 ts eddik
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du:
Kok opp vann og legg kjøttstykket i. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt.
Skjær av den øverste, grønne delen av purren og legg den i vannet. La det hele trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 1/2 time.

Vask og rens grønnsakene. Skjær kålen i strimler, gulrot og resten av purren i skiver og sellerirot i terninger. Ha alt i gryten og la det trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre.
Smak suppen til med eddik, sukker, salt og pepper når grønnsakene er ferdige. Sil ca. 3 dl kraft fra suppen over i en kjele. Finhakk løk, ha den i kjelen og gi det hele et oppkok. Rør hvetemelet ut i 1/2 dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca. 10 minutter.
Server kjøttkraften i dyp tallerken ved siden av kjøtt i skiver, grønnsaker, kokte poteter og løksaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar