onsdag 17. april 2013

Shepards pie

Denne er fra Rema1000 under hundrelappen og er virkelig god

denne retten anbefales virkelig.
Du trenger:

400 g kjøttdeig
1 kg poteter
1,5 dl Vita hjerte go matfløte
1 stk gulrot
1 stk løk
1,5 ss tomatpuré
3 ss revet parmesan
2 ss smør
3 fedd hvitløk
2 ss olje/olivenolje
2,5 dl grønnsaksbuljong
1 ss maizenna blandes med litt vann
salt og pepper
 
Del potetene i store terninger, kok de opp, gjerne så de blir overkokt.
Hell av vannet og ha i fløten, mos dette sammen til en potetmos. Dette er lokket til paien.

Del gulrøtter, løk og hvitløk, fres dette sammen til grønnsakene er gyldne.
Ha i kjøttdeigen, og stek videre sammen til kjøttdeigen er brun. Ha så i 2 ss tomatpurre, rør sammen før du har i grønnsaksbuljongen. Jeg har bare terninger og kokte opp en terning sammen med 2,5 dl vann. Hadde dette over grønnsakene og kjøttdeigen. Lot det koke i 2-3 min, før jeg hadde over maizenablandingen.
Når sausen tykner, legges alt over i en ildfast form. Legg poptetmosen over som lokk, og strø parmesan over.

Sett inn i oven på 200 grader i ca 20 min, når toppen ser gylden og fin ut.















Bildet er fra Rema1000 sine sider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar