Deigen:
50 gram gjær
1 liter vann
6 ss olivenolje
2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
Garnityr:
olivenolje
flaksalt
frisk eller tørket rosmarin
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett
olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk
grøtaktig” konsistens. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten slik at
den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til
heving ca 30-40 min, til dobbel størrelse.
Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt stor langpanne.
Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca
20-30 min. Prikk hull i deigen med fingrene. Ha eventuelt litt av oljen
på fingeren så slipper du deigkliss på fingrene. Ringle litt olivenolje
over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og eventuelt
rosmarin.
Brødet kan smaksettes etter ønske, feks med soltørkede tomater og sorte oliven.
Brødet egner seg ypperlig å fryse ned, men bør da varmes før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar