søndag 21. april 2013

Jordbærkake på 10 min



Denne fant jeg akkurat på detsoteliv.no og den blir nok å finne på kakebordet den 27 april :-)  Må finne noen enkle løsninger, når man står for maten selv ;-)



Oppskriften på denne lekre jordbærkaken finner du også på baksiden av pakken på den ferdiglagede jordbærgeléen fra Tine.


 Ingredienser:
1 sukkerbrød, 24 cm i diameter (se tips)

Fyll:
1 pk ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)

Pynt:
1 stor kurv friske jordbær eller
1-2 pk frosne jordbær
1 pk ferdiglaget jordbærgelé (Piano)



Fremgangsmåte:
Start med å smelte geléen i en kjele ved svak varme til den er tyntflytende og klumpfri. Avkjøl til den er lunken, men fortsatt helt flytende.

Mens geléen avkjøles, fyller du kaken: Ha nederste bunnen på sukkerbrødet på et kakefat og fest en kakering rundt, slik at den strammer godt rundt kakebunnen. Smør halvparten av vaniljekremen over kakebunnen. Legg på den andre bunnen og smør over resten av vaniljekremen. Dekk med den siste kakebunnen.

Legg friske eller frosne jordbær på toppen av kaken. Fordel den avkjølte geléen over bærene. La kaken stå i kjøleskapet et par timer, til geléen har stivnet. Skjær rundt kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen.



Velbekomme!



Tips:
Du kan bruke et ferdigkjøpt sukkerbrød

2 kommentarer:

  1. Den så jo kjempegod ut! og akkurat så enkel at jeg hadde hatt tålmodighet til å lage den :)

    SvarSlett