mandag 3. september 2012

Plastikk operasjoner etter vektnedgang....


Var til vurdering hos Dr Topstad hos Sørlandsparken på torsdag og fikk i utgangspunktet innvilget t-snitt mot en egenandel på 15.000 og det er helt greit det. Problemet er at jeg ikke fikk innvilget puppene sok jeg håpet på, så der blir det ett rent løft som kommer til å koste meg 35.000....
Det endte med at jeg gikk for liten buk siden det dekkes fullt ut av det offentlige, men jeg har i helgen kommet frem til at jeg nok ikke kommer til å bli fornøyd, så jeg skal ringe i morra og si at det blir t-snitt..

Vet ikke om jeg klarer å skaffe 50.000 frem til februar, men har noen planer for hvordan jeg skal få det til...
Får forresten antagelig innvilget armplastikk også, de skulle vi se på når jeg kom i februar, men krysser fiingra for at alt ordner seg med de :-)

Helt sykt at jeg har kommet hit at jeg nå skal fjerne hud, det føles helt utrolig ut egentlig :o Men neste sommer har jeg fiiiiin bikinikropp og DET skal bli deilig ;-)

Når jeg allikevel var i traktene, så reiste jeg til Evje for å besøke pappa, ikke så ofte vi møtes selv om vi prates på tlf støtt ;-)
Lørdag fikk jeg faktisk med mef pappa sørover, første gang han besøker meg etter at je flyttet, veldig koselig at han blit noen dager! :-))

I dag har vi vært på Hadeland Glassverk, OMG å mye fint som er der.....  Fikk shoppet litt stæsj i tillegg til ett par julegaver :-)  Gleder meg til jul jeg!!

Nå må denne frøkna avslutte, det er langt over midnatt og jeg skal tross alt¨på jobb imorra.....

lørdag 30. juni 2012

Sommer?

I morra bikker vi juni og været er ikke akkurat spesielt mye å skryte av om dagen..  Kjølig, grått og til tider mye regn, men jeg håper fortsatt på masse sol!!  :-)  Som vanlig er jeg optimist, håper spesielt på sol nå som jeg er hjemme og tusler for meg selv..  Noe må jeg bruke tida på når jeg ikke får jobbe!

Med mye jobbing, så har vekta gått ned litt igjen, men lurer på om det holder nå, passer inn i str M og 40/42, så bør vel ikke streve etter noe mer nå vel? ;-)

Fastlegen min har sendt inn henvisning til fjerning av overflødig hud på magen, har kanskje ikke mest, men det er nok til at det er plagsomt i form av bla sopp..  Blæh :-S  Har fått time til vurdering 30 august, men fikk samtidig beskjed om at operasjon kan  ikke gjøres før tidligst januar, men det gjør jo ikke noe, ikke lenge til det ;-)

Torsdag som var, ble jeg operert for ganglion cyste igjen.  Det er 14 år siden sist jeg tok den bort og kan leve med det hvis det tar 14 år til neste gang.  Litt plagsomt å være så handikappet og kun ha en hånd som fungerer, men med noen uker i ro, så bør det bli bedre, foreløpig blir det  mye smertestillende og tasting med en hånd.... 

Skulle hatt besøk av Vibban i dag, men var nødt til å utsette, litt mannevond pga smerter og sover mye, så jeg hadde nok ikke blitt så hyggelig selskap, men må virkelig si det satt langt inn å avlyse altså, hadde trua helt til det lengste i går ettermiddag :-S

Huset i Våler er endelig overtatt av nye eiere, burkte ett par helger på å tømme og få med meg alt mitt, men det værste må ha vært nedvaskinga!!  Skjønner overhodet ikke at jeg tok på meg det, jeg som ikke har bodd der på over 2 år...  Det må være noe av det værste jeg har gjort.  Fy Faen å møkkete og ekkelt!!!  Greit jeg ikke er en racer i å vaske hele tida, men sånn har jeg aldrig hatt det!! Det var bare ekkelt, ekkelt, ekkelt!!  Jammen glad jeg hadde med meg Nina, Jonny og Christell, eller så hadde jeg vel vært der og vaska enda..  Men det ble nå bra til slutt, litt trist å legge igjen nøkkelen og se det for siste gang, men når jeg så hvor dårlig vedlikeholdt det var utvendig så var jeg glad det ikke var min jobb å pusse opp og stelle i stand, trist å se forfatningen huset var i, skjønner godt hvorfor det var vanskelig å få solgt!!
Til tross, så var det deilig å bytte ut møblene i leiligheten med mine egne, det ble en helt ny leilighet, fint ble det også :-))  Nå gjenstår å male seksjon, skjenk og tv benken.  Spisebordet får jeg se hva jeg gjør med, fant ny voksduk av samme typen jeg hadde før, så den holder og skjuler, men skal kjøpe nye stoler til, de som hører til er utgått på dato og så var det bare 5 stk...  Tenker jeg kjøper 6 eller 8, får se hvor dyre de blir, for jeg vet jo selvfølgelig akkurat hva jeg vil ha og billige er de ikke ;-P

Oppgjøret for huset har endelig tikka inn på konto, ble litt sur når jeg fikk se at det har vært skyldig avgifter til våler kommune, våler vannverk og movar som jeg måtte være med å betale på!! Faen heller om jeg vil det, huset skulle ha vært solgt i 2010, ikke 2012 og jeg vil vel ikke betale på noe som ikke jeg har driti i å betale, det som var mitt ble kun trukket av min andel og ikke begges, rett skal være rett, selv om ikke alle er enige i fordelingen og det ble mye styr med advokat og brev frem og tilbake.  Hrmff sier jeg bare!! 

Nå er jeg klar for å fortsette i nytt spor med blanke ark, har betalt ut mesteparten av gjeld og føler nå at ting plutselig kommer på stell igjen og det er en helt herlig følelse!  Kanskje jeg får råd til å ha litt penger til overs hver måned også?  Da skal det spares til ferie og 40 års lag til neste år!  :-)
Nå skal jeg fikse bilen, den trenger en god og kjærlig overhaling, så skal jeg vurdere å legge den ut for salg og oppgradere til en nyere modell













En sånn som denne f.eks....  Fiiin og rød, med automat OG hengerfeste!  Får vel se hva lommeboka sier, men denne er nå den jeg vil ha ;-)

Nå tenker jeg det er nok skribling, hånda sier at det er vondt og trenger å hvile, så da får jeg vel høre for en gang skyld!

Ha en glad lørdag og en flott sommer!!! 

onsdag 23. mai 2012

Vår og sommertemperatur!

Vi nærmer oss slutten av mai, vekta er stabil og alt ser ut til å gå sin hverdags gang nå.  I og med at vekta har stått stille siden januar, så har jeg satt inn ett lite støt, kanskje jeg får til å gå ned de siste 8-9kg så jeg får en såkalt normal BMI..  Jaja, egentlig ingen krise om jeg ikke gjør det, går jo rett inn i str 42 og DET er det man kan kalle en normal str :) 

Jeg har meldt meg på en uformell "the biggest looser" konk som går via kongsberg medisinske treningssenter  (KMT) og har fått satt opp treningsprogram og stiller på møter hver mandag for å bli mer motivert til å gå ned de siste kiloene. :lol:
Siden i går, har jeg gått ned 1,3kg!  Går nå på en light versjon av minimage testen og har funnet en allevo shake som smaker GODT!!  Dette funker fint for meg, nå gjenstår det kun å putte inn tid til trening hos KMT på timeplanen også....

Hadde tidenenes dumping i går, må le også. Klarte ikke å dy meg når jeg ble påspandert krones is med sjokolade når vi var ute og gikk. Slukte den rått og hemningsløst og kosa meg ille mye kan jeg fortelle :glis 45 min senere, gikk jeg med de verste krampene i magen og hasta hjemover med venninde og bikje på slep fordi jeg holdt på å drite meg ut.... :oops: Rakk knapt å komme innenfor døra og hive meg på do, noen sekunder til og det hadde gått virkelig galt... :roll: :lol:

Ellers så koser jeg meg når jeg kan være så mye ute som det går ann om dagen. Ingenting som er herligere enn å kunne bruke dagene ute i fri luft :)
Hos kjæresten har vi bygd oss pallesofa, kjempekult! Jeg gleder meg til å få på plass madrass og puter og sitte der HELE helgen og bare sløve og kose meg, mens bikjene leker og herjer :D

Helgen som kommer nå, er igjen langhelg og jeg gleder meg til å reise oppover dalen og fikse utemøbler, minibedet mitt, grille og kose meg sammen med kjæresten.  Holder været som nå, blir jeg nok med på en fisketur også kan jeg tenke meg :)

I dag opplevde jeg forresten noe som var litt morsomt.  Jeg var på en liten snarvisitt hos Vibs og Julie og jeg skulle en tur ut i bilen og hadde følgende samtale:
Julie: mamma kjenner også en som heter tante Leo
Jeg: tror det bare er en av oss og at jeg er samme tante Leo som mamma kjenner
Julie: nei, hun ser ikke ut som deg...

Prøvde så godt jeg kunen å forklare at jeg nok hadde forandra meg veldig mye det siste året, og at jeg hadde klipt meg og farget håret... Det at jeg hadde hatt langt lyst hår, den gikk hun IKKE på nei. Fnisa bare godt og kikka lenge, før hun sa at det trodde hun ikke helt fordi jeg ligna allikevel ikke på den tante Leo som mammaen hennes kjenner..   Det er bare å flire, kunne jo ikke noe annet, men jeg lovet å ikke la det gå så lenge til neste gang hun så meg :)

torsdag 19. januar 2012

Lenge siden sist

Siden sist, så har det vært både jul og nyttår, egentlig så er vi faktisk langt over i det nye året allerede!

Jeg vil starte med å fortelle om den første jula som operert....  Vanskelig og mange utfordringer vil jeg si om det...
Det er mye god mat, masse desserter, kaker og godis, noe som ikke akkurat er hjertelig velkomment hos minimager..  Middagene gikk som regel bra, men jeg klarte jo ikke helt å stå i mot dessert og det var ikke helt på sin plass og endte med oppkast hver eneste gang!  Jula ble en prøvelse i det å spise akkurat passe og det er mye vanskeligere enn hva man tror...   Ikke for det, det har jo gått bra også og det har vært en bratt læringskurve :-)

Nyttårsaften lagde jeg kalkun med stuffing, selve stuffingen ble ikke spesielt god, men kalkunen var kjempegod!  Det var også den hjemmelagde karamell puddingen, men den dumpa jeg stort av og da med påfyll av ett glass rødvin, så var lykken stor :o)

Nå på nyåret har jeg faktisk gått ned endel kilo og jeg er storveis fornøyd.  Vektnåla viser nå ca 78kg, herregud, husker jo bare ikke sist jeg veide så lite, men det må ha vært tidlig i 20 åra! :-))

Denne uka har jeg vært på ny kontroll hos fastlegen, han er jo så storveis fornøyd, så det blir nesten litt pinlig.  For andre gang siden operasjonen, skal jeg nå nedjustere dosen av Levaxin, det blir spennende å se hvordan det går fremover, ny dose blir 150 microgram.
Operasjon har ikke bare hjulpet på stoffskiftet, men også på ryggsmerter og andre smerter, har sjelden følt meg så smertefri som jeg gjør nå og det føles helt fantastisk godt ut.
Går fortsatt på neurontin for smerter, litt usikker på om de faktisk hjelper, men jeg bør vel gå kuren ut, så når jeg slutter så ser jeg jo om det blir vondt igjen.

Nå har jeg kasta inn håndkleet for ett par dager, har blitt dårlig, men litt usikker på om det er influensaen som har kommet eller hva det er. håper jeg er tilbake på jobb i morra.

lørdag 3. desember 2011

Kloke ord om slankeoperasjon

Jeg er medlem i en gruppe på Facebook for slankeopererte og en skrev følgende:

Ting å tenke over!
·         Ikke bry deg så veldig om hva naboen har eller har oppnådd
·         Lykke er å være fornøyd
·         Husk at disse operasjonene ikke bare fjerner vekta di, dersom du ikke er sterk vil den også fjerne store deler av personligheten din - takler du det?
·         Resultatet er ikke evig, du må fortsatt jobbe for det
·         Din erfaring er ikke nødvendigvis den samme som for en annen, del de gjerne, men ikke påstå at sånn blir det, for sånn er det sikkert ikke
·         Foreningen for syklig overvektige er et godt alternativ, dersom du søker en litt mer faglig kompetanse
·         Vi er alle forskjellige, vår eneste likhet er overvekt, derfor skal man også huske dette når man komuniserer med hverandre.

Julebakst, dumping og hurra meg rundt

I det siste så har det blitt mye baking.  Har egentlig aldrig vært noen storbaker tidligere, men plutselig så har det kommet over meg.  Får jeg det ikke til første gangen, så prøver jeg faktisk bare en gang til.  Har også noen stakkars kollegaer som er smakskaniner, men hittil så er det bare en ting som ikke var spesielt godt og det var muffinsen min, dette var runde nr to, så de burde jo ha  vært gode, men nei da, smakte pjuuuk!  Jaja, ingen tok skade, eller, kanskje det er derfor Hanne ikke tørr å dukke opp til kaffe og bakst hos Lise lenger?  Hmmm  :P

Vekta har stått stille lenge, eller, jeg syns det står stille, det hopper opp, så ned, så opp igjen, for så igjen å gå ned, vipper mellom -1 og +1, blir gal av dette..  Plutselig datt jaggu vekta ned ett hakk igjen fra å vippe mellom 83 og 84 i lange tider, veier jeg plutselig 81,3, hva skjedde??  Med så mye kaker og kjeks som har gått inn gjennom denne kroppen de siste ukene, så blir man nesten frista til å tro at det er årsaken, men muligheten for at jeg får i meg for lite kcal i løpet av dagen, er ganske stor, jeg må nok bli flinkere til å spise mer og spise så jeg får i meg mer næring, rart det der, før operasjon, så spiste man for å få i seg minst mulig næring, nå så skal det være "mest" mulig.  Mest er vel litt å ta i, men nå skal man liksom ha i seg så mye mer enn før.

Siden sist har jeg også testet ut rødvin!!  Juhuuu, det funker!!  4 glass sklei ned, ikke ble jeg full og gælin heller, men fy faen å fyllesjuk jeg ble....  Shitt, worst hang over ever!!  Men jeg overlevde - såvidt..  Var til og med jobb dag, så jeg måtte jo bare overleve, men det føles helt utrolig at det er mulig å bli så dårlig av 4 små glass vin..  Nå vet jeg at det funker, ikke dumper jeg og ikke ble jeg full, brisen ja, men ikke full og det er jeg glad for, nå kan jeg kose meg med det beste som finnes :D

Er litt urollig over at jeg dumper mindre enn før, tror jeg må holde meg unna søtt og fett en lang periode, så kommer det kanskje tilbake, for det er litt kjipt at jeg begynner å tåle mer...  Var lettere å holde seg unna "bad stuff" når man viste man dumpa, men  jeg får fortsatt bare i meg små mengder av alt.  Å si at jeg ikke dumper er feil, nå kaldsvetter jeg ikke og blir uvel, men får sinnsykt vondt i magen og DET er faktisk værre enn andre måten, for de smertene kjennes ut som om alt revner, fy i helvete å vondt det gjør.  Jaja, noe skal det være, godt man er en positiv person fra fødselen av :D

Svimmelheta og hodepina jeg slet med var borte etter første behandlinger hos manuell terapeuten, men når jeg hadde time nummer tre, var han så hardhendt at jeg faktisk ble dårlig, måtte gå hjem fra jobb og var hjemme en hel dag etterpå.  Etter det så har jeg sliti med småsvimmelhet og grums i hodet, jada, jeg vet at det alltid har vært litt grums i hodet hos meg.., men dette er annen type grums.  Har ikke vært helt 100% flink til å ta pillene mine heller, så det kan være derfor jeg merker grumset.  Orker nemlig ikke å bekymre meg så mye over økonomi eller hus salg som ikke blir noe hus salg, ting får bare gå som det går, jeg får ikke gjort noe fra eller til uansett.  Må huske å nevne for manuell terapeuten at jeg ble så dårlig, kanskje han er litt mildere mot meg til uka?...

I går hadde jeg forresten eksamen, eksamen i kontor og administrasjons faget.  Fikk en oppgave som egentlig ikke var så ille, men tror jeg gikk litt utenom oppgaven i svaret mitt, så det spørs om jeg får en stor stjerne i boka der....  Jeg står nok og håper virkelig jeg får en 3'er, en 4'er hadde vært toppers, men tviler sterket på det...  Uansett, står jeg, så blir det å melde seg opp til fagprøven, den varer hele 4 dager til ende og det tror jeg ihvertfall jeg skal klare, bør klare alle pensumene der, jeg som tross alt har jobbet innen faget siden 94/95..  Erfaringen kan jeg ikke si at jeg mangler ihvertfall.  Det hadde vært utrolig morro å fått fagbrev, det skal i såfall rammes inn og henge på veggen! :D

Nå som jula nærmer seg, så må jeg jo si at det er ekstra kjipt å slite med økonomien, skulle så gjerne ha kjøpt gaver i fleng til alle mine, men det går dessverre ikke i år, men har vært flink og kjøpt underveis, så når desember lønna kommer, mangler jeg faktisk bare noen få, er jeg heldig, så har jeg litt kroner til overs også.
I år skal jeg feire jul hos familien Kjølstad, altså hos broder'n og jeg gleder meg veldig, får man ikke julestemning der, så vet ikke jeg :D  Svennis skal også være med, tror han kommer til å daue av alle menneskene og levenet det blir, men håper han syns det er koselig også.  Krysser fingra for at han blir med ihvertfall, for han har virus på balansenerven og verden går bare rundt, så hvis det ikke blir noe bedre til jul, blir han vel å sitte hjemme alene, for han orker ikke så mye folk akkurat nå.
Første dag skal vi være i Kongsberg, da kommer familien til Svennis, vet ikke om det bare blir mor hans og minste broren, eller om det blir fler, men koselig blir det uansett.  Resten av jula har jeg ingen planer, vet jeg skal jobbe en dag, men har ikke bestemt meg for hvilken dag det blir enda, Svennis jobber jo hele romjula, så vi får se hva det blir til.
Nyttårsaften kommer i år som alle andre år, vi får se hva vi gjør da, hadde vært morro med en real fest, men Storm er ikke akkurat blodfan av raketter, så vi må ta hensyn til han uansett hva vi skal.

Nå sitter Svennis med teknich legoen sin og jeg sitter med pc'en i fanget, Storm har krølla seg sammen i senga og snorker, han har vært i full aktivitet i hele dag og spesielt i de tre timene han hadde besøk av bestevenninda Ranja, da er det "heaven on earth" for Storm :D  Tenker jeg snart skal fyre litt i ovnen og gire igang middagen, i dag blir det taco, det er liksom storfavoritten å ha en lørdag, enkelt og dritdigg.
Ikke så mye man orker med mini magen, men en lefse som ikke er overfyllt får nå stort sett plass.  Til dessert blir det kanskje en negerbolle eller to, DE er gode de!!  :D 

Ha en fantastisk lørdagskveld, jeg er vel tilbake om en uke eller så, kjenner jeg meg rett! :D

søndag 13. november 2011

Helg

Søndag og helgen er over, sitter i sofaen og koser meg med TV og Harry Potter, har sett den mange ganger før, men hva gjør vel det når filmen er bra, tror ikke jeg noen gang har sett slutten, så det er endelig på tide :D

Dette er faktisk første helgen på så lenge jeg kan huske som jeg ikke har dumpet, eller nå skal jeg ikke ljuge, hadde en mini dumping i dag.  Har lagd marsipankake og verdens beste - mmmmm.  Problemet var all marsipanen som ble til overs, måtte ta meg en stor bit og det ble nok litt for søtt ja, fikk en liten dump, men den var ikke så ille, så den kan nesten ikke regnes med.
I går ble det pizza til middag, snart standard lørdags middag.. men uansett, for første gang, har jeg klart å ta ett stykke som er akkurat passe, det ble ikke for fullt i magen og ikke dumpet jeg heller - oh lykke!! :D  Litt sjokolade ble det utpå kveldinga også, og atter en gang klarte jeg å styre meg!  Mille måne, kunne ikke vært gladere, kanskje jeg endelig begynner å lære?

En annen ting, sjokolade er faktsik ikke like godt lenger, det som virkelig er favoritt digget på en lørdag er gelefigurer, mmm, smaskens.  Litt snodig når det ikke har vært noen favoritt tidligere, har jo vært en sjokolademons uten like, men klarer meg faktisk helt fint uten nå, det som er værre å holde seg uten, er kick med sitron, DET er godt det :oops:  Kanskje 2 sånne en lørdag, burde være nok helgedigg for meg?  Nå får jeg kanskje slutte å tenke på godt og helg, i morra er det mandag og ny uke er på gang.

I morra skal jeg ha medarbeidersamtale på jobben, har liksom alt klart hva jeg skal si, men føler at alt kommer til å stokke seg når jeg kommer så langt... Har liksom planen bare helt klar med hva jeg kunne tenke meg å gjøre nå, imorra og om ett år fra nå, men er så redd for at det bare er jeg som syns tankene mine er ganske så geniale. Vil gjerne innlemmes i lederprogrammet som de skal plukke ut kandidater til, ser for meg å kanskje bli leder på sikt, og synes selv jeg kan være en god kandidat... :oops: :lol:  Det er noen kurs jeg gjerne vil gå også, får se hva vi blir enige om i morgen!

Det nærmer seg onsdag også, men først skal jeg til legen på tirsdag og ta masse blodprøver, regner med at de fortsatt er fine og nå er jeg jo også flinkere til å ta alle tilskudd jeg skal ta. Blir spennende å se hvordan stoffskiftet er, har for en gang skyld hørt på legen og redusert levaxinen min og lurer på om det kan være en av grunnene til at jeg står stille på vekta, i fjor når jeg gjorde det samme, gikk jeg jo opp 15kg på 1 mnd når jeg gjorde det samme.... :evil:

Har forresten en ting jeg må huske å prate med legen om, har til tider litt vondt litt nedenfor navelen ut til venstre side, vet ikke om det bare er tarmene som er fulle, men det har ikke vært sånn før... Jaja, ikke så vondt at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre av meg, bare ubehagelig og noen dager stikker det som nåler, går over ganske med en gang, så jeg er ikke redd for at det er noe galt, bare lurer på hva det kan være. Må uansett huske å ta det opp.

Håper alle har en riktig god natt, bikja mi har tatt natta og snorker storveis her han ligger på ryggen med labbene rett til værs....  Han er sliten etter helga han.  I går ble det masse lek med bestevenninda Ranja, tror de holdt på i bortimot 3 timer jeg og i dag har de holdt på i rundt 1 time, i tillegg har vi vært ute i skogen og kosa oss, ikke rart Storm er sliten :D
Dette er søte Ranja.

lørdag 5. november 2011

Julegave ønsker ;-)

Ønskeliste:
  • Kokebok - Pizza paradiso av Jan Vardøen
  • Krim - Jeg kan se i mørket av Karin Fossum
  • Kokebok - Bakeglede uten sukker av Annika Rogneby
  • Krim - Mørk høst av Jørn Lier Horst
  • Krim - En iskald plan av Kjell Ola Dahl
  • Høy blomster vase
  • Dusjhåndklær - grå, lilla eller kremfarget
  • Kakefat/Serveringsfat, runde, ovale og/eller firkantet
  • Traktøren har ovnsfaste hvite former fra Belle Cuisine serien jeg liker, tror det er de samme man får på Europris, OBS og andre steder som selger kjøkkenutstyr
  • Screwpull vinåpner
  • Sans - roterende glass fat fra Tilbords
  • Silikon bakematte 62x42 cm fra Tilbords
  • Springform med lokk 26cm fra Europris
  • Langpanne med lokk og håndtak 42x28x8cm fra Europris
  • Kjevle i silikon fra Europris
  • Sengesett til dyne 200x220
  • Masse lys, kubbelys og runde lys i alle str.  Gjerne lilla, svarte og brune.
  • Sorte sokker str. 39
  • Grå joggebukse str M/L
  • Gavekort fra HM, VeroModa, KappAhl eller Cubus
  • Redhill vevd dress i sort fra http://www.sportmann.no/ str L/44

 
Ting jeg ikke regner med å få, men ønsker meg allikevel:

fredag 4. november 2011

Møte med nevrologen

Torsdag var jeg hos nevrologen, ikke noe galt med nakken, men jeg er stiv, veldig stiv... Og så må jeg gjøre noen øvelser for nakkemusklene.
Utenom det, så ble det konstantert at smertene er kroniske, har sliti med dette i mange år, men akkurat nå er det jo virkelig ille. Fibromyalgi har vært nevnt
opp til mange ganger, av kirurger og fysioterapeuter, men en nevrolog kan seff. ikke stille den diagnosen, da må jeg til en reumatolog... :roll:

Alt i alt, så ble det konstantert at hodepinen og svimmelheten kom av spenninger i kroppen og oppå smertene jeg bruker å ha, så er det litt
mye om dagen. Dama lurte egentlig på om jeg holdt på med selvpining, siden jeg ikke gjorde så mye med det og når jeg sa at jeg stort sett
var vant til å ha vondt hele tida, bare ristet hun på hodet.....

Jeg ble nå satt på neurontin tabletter så får vi se om det funker, det merker jeg vel om en 3-4 uker, tar vist litt tid før de begynner å virke.
Skal også en tur innom fysio behandling, så krysser jeg fingrene for å se om det blir noe bedre.

Har lest litt om bivikningene på disse tablettene jeg er satt på (egentlig tabletter mot Epilepsi), men syns det virker skummelt med alle rare bivirkninger.. Er egentlig mest redd for vekta, siden det står at man kan gå opp i vekt... Nevrologen valgte disse fremfor Sarotex, siden de vistnok var virkelig ille for vekta, men kjenner det bekymrer meg veldig om jeg nå skal stoppe opp eller gå opp i vekt... Det er jo det siste jeg vil har jo ikke operert meg for morro skyld..  Får vel ikke ta sorgene på forskudd, men tanken ligger nå der uansett!

Utenom det, så er det nå helg og jeg har tenkt ti å sove og slappe av så mye jeg kan! Søndag skal jeg til Moss og feire min kjære nevø Kenneth som ble 20 år den 29 oktober ♥ ♥

Kos dere så mye og ha en riktig god helg!! ♥

lørdag 29. oktober 2011

Vita hjertego` gulasjsuppe

Ingredienser
Løkblanding:
200 g løk
4 fedd hvitløk (kan sløyfes)

Kjøttblanding:
450 g storfekjøtt (flatbiff eller fettfri høyrygg)
1 ss paprikapulver
1 ts mineralsalt (1 ts tilsvarer 7 g)
1 dl vann (til å koke ut pannen med)

Grønnsaksblanding:
200 g rød paprika
300 g gulrot
200 g kålrot
200 g potet
3 ss tomatpure
0,5 ss brunt sukker
2 dl vann (til å koke ut pannen med)

Selve suppen:
400 g hakket hermetisk tomat (1 boks tilsvarer 400 g)
6 dl vann
2 ts timian (tørket)
1 stk laurbærblad
1 kn karve eller spisskummin (knust i morter)
1 kn chilipulver
1 kn kayennepepper
1 stk buljongpulver (kjøtt eller grønnsaksbuljong i terning)
1 ts mineralsalt (kan sløyfes, smak deg til)
0,5 ts appelsinskall (meget finraspet/hakket)
1 dl frisk persille (vasket og finhakket)
4 stk Vita hjertego` rundstykke (á 100 g)

Fremgangsmåte

Fresing av løk:
Rens og hakk løken i mindre biter. Rens og finhakk hvitløk. Margarin, løk og hvitløk has i en teflonbelagt stekepanne. La det hele stå å surre over middels varme i ca. 15 minutter til løken er gylden på farge og myk i konsistens og man har fått fram den søtlige gode smaken i løken (må ikke brunes).
Alt has over i en stor gryte/kjele.

Fresing av kjøtt:
Kjøttet renskjæres for fett og hinner og kuttes opp i 2 x 2 cm. terninger. Stekes i margarin i stekepannen på middels sterk varme slik at du får dannet en god hinne rundt kjøttbitene (dette gjøres for å unngå at kjøttet trekker til seg for mye fett samtidig som kjøttsaften beholdes inne i kjøttet. Har du for svak varme eller for mye kjøtt i stekepannen vil en ikke få hinne på kjøttet og kjøttet vil bli tørt).
Skru ned varmen på platen og dryss paprikapulver og mineralsalt over kjøttet og la det surre med den siste tiden. Kjøttet has over i kjelen sammen med løken. Kok ut stekepannen med litt vann og ha over i kjelen, det gir god kraft.

Fresing av grønnsaker:
Paprika renses, vaskes og strimles. Poteter, gulrøtter og kålrot renses og hakkes i terninger á 1 x 1 cm. Ha litt margarin i stekepannen igjen og surr grønnsakene i 3 omganger slik at en får en hinne på grønnsakene, da koker de ikke så lett i stykker, men beholder mye av sin naturlige form og tyggemotstand. Tilsett tomatpurè og brunt sukker i siste omgang og la det surre med den siste tiden sammen med noen spiseskjeer vann. Alt legges til slutt i kjelen sammen med grønnsakene.

Selve suppen:
Tilsett så hakkede tomater, vann, timian, laurbærblad, karve/spisskummin, chilipepper, kayennepepper, buljongpulver og finraspet appelsinskall (syren fra skallet tykner sausen noe, så man slipper å bruke stivelse) og la det hele stå å småkoke i ca. 40 minutter til grønnsakene er godt møre. Smak til suppen med pepper og mineralsalt og dryss i godt med frisk, finhakket persille.

Varm Vita hjertego` rundstykker i 10 minutter i stekovnen og server ved siden av suppen. Nyt et herlig måltid med varmede, næringsrike ingredienser.

Tagliatelle med kylling, sopp og hvitløk

Ingredienser
Retten:
2 stk kyllingfilet (á 180 g)
3 fedd hvitløk
1 ts mineralsalt (1 ts mineralsalt tilsvarer 7 g)
pepper (smakes til)
2 stk rød paprika (á 105 g)
50 g purreløk
1 stk løk (á 100 g)
1 stk eple (á 180 g)
1 dl hvitvin (tørr)
1 dl kaffefløte (10% fett)
2 dl lettmelk ekstra lett
2 kn safran
1 ss soyasaus (saltredusert)
Sopp:
200 g sopp (sjampinjong eller annen sopp)
0,5 ts mineralsalt
pepper (etter smak)
Pasta:
300 g tørr tagliatelle (fiberrik)
0,5 ts mineralsalt
Salat:
30 g ruccolasalat
30 g spinat (evt. hjertesalat eller lignende)
150 g isbergsalat (eller annen grønnsalat)
150 g cherrytomat
100 g agurk
1 ss sitronsaft
frisk hakket persille (strøes over retten for pynt og god smak)

Fremgangsmåte

Salat:
Rens og vask alle grønnsakene og kutt disse opp i mindre biter. Legg disse på en tallerken eller i en bolle. Ha på sitronsaft og sett tildekket og kjølig.

Koking av pasta:
Kok pastaen etter anvisning på pakken, men bytt vanlig salt ut med mineralsalt.  Noen dråper margarin eller olje i vannet forhindrer at pastaen kleber seg sammen.

Selve retten:
Rens og vask grønnsakene godt. Paprika, løk, purreløk og eple kuttes i strimler.
Finhakk hvitløk og persille.
Skjær kyllingfiletene i terninger.
Varm flytende margarin i en stekepanne til margarinen er nøttebrun. Brun kyllingbitene forsiktig sammen med finhakket hvitløk, til de har fått svak farge. Deretter legges de i en større kjele.

Krydre med pepper og litt av saltet.

Stek så paprika, purreløk, løk og eple i 2 omganger til de er gylden på farge (ca 1-2 min.). Ha alt i kjelen sammen med kyllingen.

Tilsett hvitvin, kaffefløte, melk, saltredusert soyasaus samt safran. La alt trekke i ca 2-3 minutter under lokk på svak varme. Smak til med pepper.

Steking av sopp:
Stek soppen i margarin til den er gylden (ca 2-3 min.). Strø på mineralsalt og litt pepper.

Spanske kjøttboller

Ingredienser
Kjøttboller:
1 ss (brukes til steking)
2 skive(r) Vita hjertego` Ekstra grovt brød
1 dl tomatjuice
500 g karbonadedeig (av okse)
0,5 stk løk (finhakket)
1 ts mineralsalt (1 ts tilsvarer 7 g)
0,5 ts pepper
0,5 ts muskat
2 stk fedd hvitløk (finhakket)

Tomatsaus:
1 ss
1 stk løk (i skiver)
2 stk grønn paprika (i strimler)
2 boks(er) hakkede tomater (á 400 gr)
2 dl kjøttbuljong
2 ts brunt sukker
3 ss hakket persille (drysses)
1 ts mineralsalt (hvis nødvendig)
pepper (etter smak)
Kokte poteter:
680 g poteter (gjerne nypotet)

Fremgangsmåte

Kjøttboller:
Skjær brødet i små terninger og legg i bløt i litt av juicen fra de hermetiske tomatene.
Brødet må bli helt gjennombløtt og er det for lite veske, tilsetter du litt vann.

Tilsett karbonadedeig, hakket løk, finhakket hvitløk, mineralsalt og krydder.

Arbeid deigen godt slik at den blir jevn og fin, gjerne i foodprosessor. La den stå kaldt i ca. 30 minutter før den formes til små kjøttboller.

Lag kjøttbollene ved hjelp av en spiseskje som du dypper i vann, ta litt deig på skjeen og bruk håndflaten til hjelp for å rulle små jevne kjøttboller.
Legg kjøttbollene etter hvert på et fuktet fat.

Varm olje i stekepannen og stek bollene jevnt brune. Pass på å ikke legg for mange boller i pannen, da blir de kokte og ikke stekte. Legg dem etter hvert som de er ferdig stekte, over på et fat.

Kokte poteter:
Kok poteter(eller ris, lag potetpure) alt etter hva du vil servere.

Tomatsaus:
Varm olje i en kjele og tilsett den skivede løken. Stek over svak varme til løken er blank og myk, da får du bort den sterke rå løksmaken og fram den søtlige gode løksmaken.

Tilsett paprikastrimlene og la dem surre med til de blir myke.
Tilsett bokstomater, buljong og brunt sukker (kan utelates).

La dette koke noen minutter før kjøttbollene legges i og kokes med 2-3 minutter til.
Smak til med pepper og eventuelt litt mer mineralsalt hvis nødvendig.Dryss med persille like før servering.

Rosmarinbrød

Ingredienser
50 g gjær (fersk gjær)
1 ts mineralsalt (1 ts tilsvarer 7 g)
6 dl vann (fingervarmt rundt 40° C)
1 kg finbakstmel
20 g grovt salt
rosmarin (tørket)

Fremgangsmåte

Ha gjæren i en bakebolle, og rør den ut i litt av det lunkne vannet.
Tilsett mineralsalt, resten av vannet og oljen.
Tilsett mesteparten av melet, og arbeid deigen godt slik at den slipper bollen. (Det beste er å benytte kjøkkenmaskin, da får du arbeidet deigen optimalt. Den bør kjøres ca. 5 min. i kjøkkenmaskinen).

Dekk bollen med plast og sett den til heving i ca. ½ time et lunt sted.

Ta deigen opp på melet bakebord, og del den i 10-12 små eller 2 store emner.
Form emnene til boller som klappes helt flate, slik at de blir minst like store som et pitabrød. Stikk små hull i brødemnene med en gaffel. Legges så over på papirkledd bakeplate.
Lager du de to store emnene, kjevles disse ut til runde kaker, som stekes på hver sin bakeplate.
Dekk til og la brødene etterheve ca. 20 minutter.

Skru stekovnen på 200° C.

Før steking pensles brødene med litt olje.
Grovt salt og rosmarin drysses på. Som variasjon kan brødene drysses med oregano eller provencekrydder. Hakkede valnøtter i deigen gir også en utsøkt smak.

Stekes ved 200° C i ca. 10-15 minutter

Hjemmelaget fiskegrateng

Ingredienser:
500 g torsk (kokt, uten bein og skinn)
1 ts mineralsalt
50 g ukokt makaroni (fiberrik)
0,5 ts mineralsalt
3 stk egg (skill plommen fra hviten)
30 g branflakes (knust)
680 g potet

Hvit saus:
4 dl lettmelk ekstra lett
1 stk liten løk (á 80 g)
3 ss hvetemel
1 stk gulrot (á 150 g)
1,5 ts mineralsalt
1 ts pepper
1 kn muskatnøtt (revet)
2 ts karri

Råkostsalat:
180 g gulrot
160 g kålrot
1 stk eple (á 150 g)
1 dl vann
1 ts eddik 7%
0,5 t ts brunt sukker
1 ts sitronsaft
På toppen av gratengen:

Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.

Kok fisken i en kjele med vann tilsatt mineralsalt. Rens fisken fri for ben mens den fortsatt er varm og mos fisken lett mellom fingrene til den er i små biter.

Kok makaroni etter anvisning på pakken og hell vannet av.

Rens og riv gulrøttene fint.

Varm flytende margarin i en kjele. Tilsett finhakket løk og surr denne på middels varme i 1-2 minutter (skal ikke brunes, bare bli blank, da får løken en rund og god smak)
.
Melk og mel røres/ristes sammen til en klumpfri blanding. Has i kjelen sammen med løken og varmes opp under omrøring til sausen starter å tykne. Bruk visp. Tilsett mineralsalt, pepper, karri og muskatnøtt. Avkjøles i 5 minutter.

Ta fram en stor kjele eller bolle. Ha hvitsausen over i denne og tilsett så eggeplommene i hvitsausen og tilslutt fisken, makaronien og de revne gulrøttene. Bland alt godt sammen.

Stivpisk eggehvitene til de er luftige og ikke faller sammen.

Vend så eggehvitene forsiktig inn i fiske-/sausblandingen med slikkepott. Meningen er at fiskegratengblandingen blir så luftig som mulig. Rører du for mye vil luften forsvinne og gratengen blir mer kompakt.

Hell gratengen over i en ildfast form eller brødform på ca. 2 liter og strø over knust branflakes. Tips! Ha branflakes i en liten plastpose og knus med kjevle eller fingrene, da unngår du mye søl.
Settes inn på bakeplate nederst i stekeovnen og stekes i ca. 35-45 minutter. Legg over bakepapir hvis gratengen blir fort mørk. Stikk en tynn pinne/fyrstikk i gratengen, henger ikke noe ved er gratengen gjennomstekt.

Kok potetene mens gratengen står og steker i ovnen.

Tas ut av ovnen, serveres straks ellers vil gratengen falle sammen. Ha en ½ ss flytende margarin på hver porsjon ved servering.

Salat:
Lag salaten mens gratengen står i ovnen. Grønnsakene og eplet vaskes/renses og rives fint på et råkostjern eller i foodprosessor.
Vann, eddik, sukker og sitronsaft blandes i en bolle. Tilsett så grønnsakene/frukten og rør godt om. Settes tildekket og kjølig til gratengen er ferdig. Saft av en presset appelsin kan også benyttes som dressing.

Pitapizza med kylling og ananas

Pitapizza med kylling og ananas4 stk pitabrød fint
200 g kylling brystfilet
4 ts tomatpuré
4 stk ananas, ringer
1 stk løk
4 stk tomat
8 stk sjampinjong
1 stk paprika
80 g mozzarella lettere
Slik gjør du:Skjær kyllingfileten i strimler og stek dem raskt i en stekepanne.
Skjær tomat og sjampinjong i skiver, paprika og ananas i biter, og løk i ringer.
Smør et tynt lag tomatpuré på pitabrødet og fordel ingrediensene over. Legg osten over til slutt.
Stek pitabrødet midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter.