fredag 8. februar 2013

Verdens beste gjærbakst!!

Fant en oppskrift på nett på en kringle fyllt med vaniljekrem og kanel...  *sikle*  Fy søren å god den var!  Tok den med på jobben og innen jeg fikk blunka, så var kaka vekk! :-)  Har god hjelp av Mr. Major til å bake gjærbakst om dagen, så kanskje det er derfor det er så morro å bake igjen!

Oppskrift på vaniljekrans:

2,5 dl melk
ca 25-30 g gjær
0,5 dl sukker
40 g smeltet smør/margarin
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 dl havremel
ca 5,5 dl hvetemel

Ca en halv boks ferdig vaniljekrem (piano) + kanel og sukker

Lunk melken og smelt smøret, ha alt i bakebollen og kjør til en seig deig.
La heve under plast ca 60 minutter

Kjevle ut et rektangel, men ikke så bredt som til skillingsboller.  Sprut på to rader vaniljekrem, og dryss kanel og sukker mellom radene. Brett enden over vaniljekremstripen.
Gjør det samme med den andre stripen og trykk godt sammen  midten
Brett rullene mot hverandre og klem sammen til en tykk rull.
Rull den litt forsiktig på bordet.

Legg den ned i en GODT smurt rundform (23cm) som har plass for heving.

La deigen etter heve ca 45-60 minutter.


Pensle kaken med pisket egg og strø over perlesukker før steking.

Stek på 200C ca 30 minutter

Legg over et bakepapir når den begynner å få farge for å hindre den blir svidd på toppen.
Følg med på stekingen, når den slipper kanten av formen pleier den være stekt.
Men ta gjerne litt ekstra for å være sikker!

La kaken avkjøles litt i formen, før du tar den ut og legger den over på rist. Kaken smaker best avkjølt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar