onsdag 20. februar 2013

Karamell muffins....

For noen dager siden, kom jeg over en oppskrift på karamell muffins, som jeg fant ut at jeg bare MÅ prøve og i dag, ja da har jeg bakt!

Dette er første ladning.  Glasuren må stå i kjøleskapet og godgjøre seg frem til i morgen, så først i morgen, kan jeg fortelle hvor gode de faktisk er. 
Muffinsene er gode og glasuren er god, så sammen må det bare bli smashing!!  :-)

Oppskriften er som følger:

Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus (se tips)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel

Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)

Pynt:
karamellsaus, hakkede peanøtter, hakkede valnøtter eller hakkede brente mandler

Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten.  Rør om til all karamellen er løst opp. Når den er kald settes den i kjøleskap natten over. Dagen etter piskes den opp til krem, brukte ca 20-30 sekunder. Utrolig god,.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.

Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.

Tips:
For å få en glutenfri variant, kan man bytte ut mel med rød semper glutenfritt mel, bruk ca 30g mindre enn hvetemel i oppskriften.

1 kommentar: