For noen dager siden, kom jeg over en oppskrift på karamell muffins, som jeg fant ut at jeg bare MÅ prøve og i dag, ja da har jeg bakt!
Dette er første ladning. Glasuren må stå i kjøleskapet og godgjøre seg frem til i morgen, så først i morgen, kan jeg fortelle hvor gode de faktisk er.
Muffinsene er gode og glasuren er god, så sammen må det bare bli smashing!! :-)
Oppskriften er som følger:
Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus (se tips)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel
Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)
Pynt:
karamellsaus, hakkede peanøtter, hakkede valnøtter eller hakkede brente mandler
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten. Rør om til all karamellen er løst opp. Når den er kald settes den i kjøleskap natten over. Dagen etter piskes den opp til krem, brukte ca 20-30 sekunder. Utrolig god,.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.
Tips:
For å få en glutenfri variant, kan man bytte ut mel med rød semper glutenfritt mel, bruk ca 30g mindre enn hvetemel i oppskriften.
De hørtes bare nydelige ut :)
SvarSlett:)