onsdag 27. juli 2011

22.07.2011 dagen vi aldrig vil glemme

Dette skjedde 22. juli

15:26: Bomben i regjeringskvartalet eksploderer.
17.27: Politiet i Buskerud får melding om skyting
17.30: Politiet i Oslo får melding om skyting på Utøya
17.38: Oslo politidistrikt mottar en bistandsanmodning fra Buskerud politidistrikt.
17.52: Første politipatrulje kommer frem til området og venter på egnet båt.
18.03: Politiet får melding om at en båt er på vei.
18.09: Beredskapstroppen fra Oslo er på stedet, men venter på fastlandet.
18.25: Beredskapstroppen er i land på Utøya
18.27: Anders Behring Breivik pågripes. Politiet løsner ikke skudd.

Den første melding på facebook som indikerte at noe hadde skjedd kom fra Cath og i statusen hennes stod det:  "hva skjedde i sentrum nå?  Ett stort smell og mye røyk... Skummelt...."   Jeg gikk inn på vg.no og fikk helt hakeslepp av krigs skriften som slo imot meg om bombe i sentrum, regjeringskvartalet var rammet!

Kl 17.49 kom en ny bekymringsfull melding på facebook "hva skjer på Utøya" Ingen trodde noe kunne være på gang der, men han som la ut meldingen, hadde kontakt med en som gjemte seg i vannkanten....
Alvoret begynner virkelig å gå opp for oss når alle nettaviser og tv kommer med kaotiske meldinger om evakuering og skyting, det er helt uvirkelig!

Når vi endelig gikk og la oss fredag kveld var det meldt om 10 drepte på Utøya og vi var helt satt ut.
Lørdag morgen stod vi opp til vårt livs største sjokk - 80 personer drept på Utøya!  Trenger vel ikke å si at resten av helgen ble tilbragt foran nyhetssendinger og pc.....  En grusom helg, men terroristen klarte ikke det han ville, istedenfor å splitte har han klart å samle hele norges befolkning, det er utrolig rørende å se.

Leser mange blogginnlegg fra de som var på Utøya og kjenner tårene er rett i nærheten, jeg kan bare ikke tenke meg hvor forferdelig de må ha hatt det, håper virkelig alle overlevende kommer seg igjennom dette med god hjelp fra familie, venner og fagfolk!

Akkurat nå går de fleste tankene til de som fortsatt er savnet, en ekstra tanke går til ei som er savnet fra Rødberg/Rjukan og familiene deres, for ett helvete de går igjennom og jeg håper alle de savnede blir funnet for familiene sin skyld. 

Mandag var det fakkel/rose tog i stort sett hele Norge og jeg gikk her i Kongsberg.   Det var helt imponerende å se hvor mange som stilte på kirketorget og ble med i toget.  En helt spesiell stemning!


Nå har vi kommet til onsdag og det er nesten litt sånn vakum, det føles fortsatt helt uvirkelig det som har skjedd.

Alle tankene mine går til de berørte og jeg håper inderlig dere kommer dere gjennom denne vanskelige tiden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar