Første runden, plukket vi ikke mer enn ett par liter på under 1 time, men vi har tenkt oss ut igjen og plukke mer, så det blir nok litt i fryseren i år :-)
Her er noen gode oppskrifter som molter kan brukes til:
Multesyltetøy
2 liter rensede multer (1 kg)
6 dl sukker (500 g)
Rens multene på en tallerken. Fjern eventuelle skadede bær.
Legg bærene lagvis med sukkeret i et kokekar. La det stå i 1-2 timer eller kjølig over natten, slik at bærene safter seg.
Varm bærene langsomt på svak varme under lokk, rist litt på kokekaret av og til. Kok bærene forsiktig under lokk i ca 10 minutter.
Trekk kokekaret fra varmen. La det stå en stund og fjern eventuelt skum.
Øs syltetøyet opp i rene varme glass, helt opp til kanten. Sett på lokk med en gang. Oppbevares kjølig.
2 liter rensede multer (1 kg)
6 dl sukker (500 g)
Rens multene på en tallerken. Fjern eventuelle skadede bær.
Legg bærene lagvis med sukkeret i et kokekar. La det stå i 1-2 timer eller kjølig over natten, slik at bærene safter seg.
Varm bærene langsomt på svak varme under lokk, rist litt på kokekaret av og til. Kok bærene forsiktig under lokk i ca 10 minutter.
Trekk kokekaret fra varmen. La det stå en stund og fjern eventuelt skum.
Øs syltetøyet opp i rene varme glass, helt opp til kanten. Sett på lokk med en gang. Oppbevares kjølig.
Multekrem
6 porsjoner
6 dl kremfløte
1 ts sukkerv 2½ dl molter, lettsukrede
Visp fløten til luftig krem. Bland moltene forsiktig i kremen.
Multekrem passer fint som festdessert og når man vil servere noe ekstra. For dere som ikke får tak i friske multer, så kan det brukes syltetøy.
Multelikør
1 kg multer
1 flaske (75 cl) 45% sprit
500 g sukker
2 1/2 dl vann
Ha multene på et glass og hell på sprit. Legg på lokk og la det trekke i 8-9 dager.
Kok sukkerlake av sukker og vann og avkjøl.
Sil vekk multene og smak likøren til med sukkerlake.
Fyll på en karaffel.
Multe-
og osteterte
BUNN:
2 dl. havregryn
2 dl hvetemel
150 g smør
1 1/2 dl sukker
2 ss vann
FYLL:
250 g fløteost naturell eller Philadelphia
200 g sukker
1 1/2 dl lettrømme
4 egg
1 ts vaniljesukker
PYNT:
1/2 liter multesyltetøy
Denne kaken smaker ekstra godt med friske multer.
Smelt smøret. Bland inn alt det andre og elt deigen lett sammen. Klem den ut i en ca 24 cm paiform (ikke oppover sidene) og prikk deigen med gaffel.
Stek ved 200 grader i 25-30 minutter til paiskallet er gyllent. Avkjøl.
Rør sammen ost og sukker. Rør inn rømme og ett egg om gangen. Ha i vaniljesukkeret. Hell kremen i paiskallet, og stek ved 120 grader i 50 minutter eller til ostemassen er fast og fint lysebrun.
Legg multesyltetøyet over like før servering.
BUNN:
2 dl. havregryn
2 dl hvetemel
150 g smør
1 1/2 dl sukker
2 ss vann
FYLL:
250 g fløteost naturell eller Philadelphia
200 g sukker
1 1/2 dl lettrømme
4 egg
1 ts vaniljesukker
PYNT:
1/2 liter multesyltetøy
Denne kaken smaker ekstra godt med friske multer.
Smelt smøret. Bland inn alt det andre og elt deigen lett sammen. Klem den ut i en ca 24 cm paiform (ikke oppover sidene) og prikk deigen med gaffel.
Stek ved 200 grader i 25-30 minutter til paiskallet er gyllent. Avkjøl.
Rør sammen ost og sukker. Rør inn rømme og ett egg om gangen. Ha i vaniljesukkeret. Hell kremen i paiskallet, og stek ved 120 grader i 50 minutter eller til ostemassen er fast og fint lysebrun.
Legg multesyltetøyet over like før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar