Blåbærblinis
Ingredienser:
2 egg
3 ss sukker (jeg bruker splenda istedenfor)
1 dl Biola blåbær (se tips)
0,5 ts natron
2 dl hvetemel
- -
1,5 dl blåbær
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker. Rør i Biola-melken. Bland så i natron og hvetemel. La røren svelle i 20 min.
Stek små lapper (ca 1 ss deig pr stk) i teflonpanne. Spray pannen eventuelt med litt formfett. Dryss blåbær umiddelbart på lappene, slik at de fester seg i deigen mens lappene steker. Lappene stekes ca 1-2 min på hver side på middels varme.
Tips:
Biola blåbær er syrnet lettmelk med blåbærsmak, kun 0,2 % fett (fra Tine).
Blåbærblinis kan gjerne lages på søndag og holder seg saftige helt til fredag om de oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet.
Pisk egg og sukker. Rør i Biola-melken. Bland så i natron og hvetemel. La røren svelle i 20 min.
Stek små lapper (ca 1 ss deig pr stk) i teflonpanne. Spray pannen eventuelt med litt formfett. Dryss blåbær umiddelbart på lappene, slik at de fester seg i deigen mens lappene steker. Lappene stekes ca 1-2 min på hver side på middels varme.
Tips:
Biola blåbær er syrnet lettmelk med blåbærsmak, kun 0,2 % fett (fra Tine).
Blåbærblinis kan gjerne lages på søndag og holder seg saftige helt til fredag om de oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar