lørdag 3. august 2013

Blåbær blinis

Trodde jeg hadde lagt ut denne oppskriften tidligere, men finner den ikke igjen....  Disse er kjempegode og ikke er de usunne hvis man bruker splenda i :-)

Blåbærblinis

Ingredienser:
2 egg
3 ss sukker (jeg bruker splenda istedenfor)
1 dl Biola blåbær (se tips)
0,5 ts natron
2 dl hvetemel
 - -
1,5 dl blåbær

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker. Rør i Biola-melken. Bland så i natron og hvetemel. La røren svelle i 20 min.

Stek små lapper (ca 1 ss deig pr stk) i teflonpanne. Spray pannen eventuelt med litt formfett. Dryss blåbær umiddelbart på lappene, slik at de fester seg i deigen mens lappene steker. Lappene stekes ca 1-2 min på hver side på middels varme.

Tips:
Biola blåbær er syrnet lettmelk med blåbærsmak, kun 0,2 % fett (fra Tine).

Blåbærblinis kan gjerne lages på søndag og holder seg saftige helt til fredag om de oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar