lørdag 28. september 2013

Blåbærkake

Saftig Blåbærkake
Liten langpanne


Ingredienser
200 g smør
3 dl sukker
4 stk egg
1 dl melk
4 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
ca.3-4 dl blåbær eller evt. solbær, bringebær eller jordbær.

1. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Bruker å dele smøret i mindre biter, og bruk gjerne romtemperert margarin, men er ikke ett krav.(fra kjøleskap og til romtemperert tar ca. 45 min)

Rør inn ett og ett egg. Lurt og stoppe mikseren av og til for å dytte ned det som legger seg på sidene av bollen.

2.Tilsett melken vekselsvis med mel / bakepulver / vaniljesukker.

3. Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne. Bruker å legge halve røren nedi, for å strø halvparten av bærene, for så å legge resten av røren og så strø resten av bærene over (evt. frosne bær trenger ikke å tine først).

Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter. Sjekk at den er ferdig ved å stikke en tynn gjenstand (f.eks strikkepinne) inn i midten av kaken, følger det ikke noe deig med er den ferdig.

Tips: Kaken er svært god. Server gjerne kaken varm med litt is til. Den er også fin å fryse, men pass da på å dekke hele kaken med plastfolie, aluminiumsfolie eller ha den i lufttette bokser. Har også god holdbarhet i kjøleskap.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar