mandag 17. november 2014

Dagens gjærbakst!

Dagens bakst, blir kanelsnurrer fra bakeriet i Lom.  Disse er fantastisk gode og deigen er bare helt fantastisk å jobbe med.


Oppskrift
1kg hvetemel
1/2 liter helmelk
150g sukker
1ts salt
1ts kardemomme
1 stort egg
50g gjær (helst fersk)
150g mykt smør i terninger

Fyll:
125g mykt smør
125g sukker
2ss kanel

Pynt:
Perlesukker
1 sammenvispet egg

Slik gjør du:
1. Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.

2. Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 timer.

3. Strø mel på kakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 centimeter.

4. Smør det myke smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.

5. Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.

6. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.

7. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve i ca. 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar